Bålstativ af bålpløkker

Bålstativ udviklet til det bagestål, vi producerede og solgte i Genvirk – og andre bålpander. Det består af et sæt med tre bålpløkker, som gør det nemt at bruge bagestålet til bålpande, bålplade eller rundt bagestål.

Genvirk ophører som virksomhed, men bålpløkkerne kan købes af smedelauget på Mors. Under 120 kr / 3 stk. Ring til Anton på 20 95 11 05 og aftal.

Hurtig opsætning med afstandshak 

Genvirks bålpløkker har afstandshak. Først placerer du bålpløkkerne i en trekant med hvert spids i et afstandshak, som vist på billedet. Dernæst rejser du en spids ad gangen og banker den ned i jorden. Så har du et bålstativ til dit bagestål. Niveau kan indstilles ved at slå på pløkkerne med et stykke træ.

Stativ til bålsted

Du kan bygge et flot trekantet bål ved brug af de tre bålpløkker. Når brændet lægges mod pløkkerne som vist på billedet, bliver det hul i midten, hvor du f.eks. kan komme krøllet avis i. Så bliver pløkkerne et bålstativ til selve bålet.

Vedligehold af bålstativ

Rustbehandling af bålpløkker

Bålpløkkerne har fået et rustbeskyttende lag. Vi har bagt dem 1 time med sesamolie på 230 grader. Det holder rusten væk. For at undgå rust anbefaler vi at vedligeholde pløkkerne, når du vedligeholder dit bagestål.

Opbevaring og rengøring af bålstativ

Før opbevaring af bålpløkker skal de være helt tørre. 1-2 gange om året: rens med en stålsvamp (evt. med sæbe), skyl og tør grundigt – fordel derefter et meget tyndt lag olie, som bages 1 time på ca. 230 grader. Lad aldrig stå i blød. Opbevares et tørt sted.

Bagestål til stegning 

Når du anvender bagestålet til stegning på bålstativ og lignende, skal det vedligeholdes som en støbejernspande. Læs mere herom.

Skriv en kommentar