Den omvendte gave

Den omvendte gave er en måde at rydde ud i ting for mennesker, som bor sammen. Gaven er at blive fri for ting, som allerede er i hjemmet. Enten for at få plads til noget andet i livet, leve minimalistisk, eller simpelthen at undgå noget irriterende.

Det begynder med en negativ ønskeliste.

Negativ ønskeliste – eksempel

Når du laver en negativ ønskeliste til en bofælle, skal du skrive de ting på, som du ønsker at den anden skal skille sig af med.

  1. Bob it! lydspil
  2. Bananpalme
  3. Vandmelon deleren, som fylder ret meget
  4. Den flotte stol, alle sidder dårligt i
  5. Den laksefarvede tshirt

Det kan være en god idé at aftale det på forhånd, før du skriver en negativ ønskeliste til nogen.

Oprydning som gave

Dét, du vælger fra, giver plads til noget andet.

Efter fødselsdag og jul følger ofte en oprydning, fordi der skal være plads til nye ting. Med en omvendt gave får du plads – eller mindre oprydning. Den negative ønskeliste kan evt. tilføjes som fast punkt sammen med den positive ønskeliste.

den-omvendte-gave-ting

Kun ting

Idéen med den negative ønskeliste har jeg tænkt til ting – ikke vaner. Ønsker om tøjvask og bilkørsel er bare en lidt anden kategori, men selvfølgelig også en mulighed…

Det er under alle omstændigheder en god idé at være præcis om rammerne, før I aftaler at skrive negative ønskelister til hinanden.

Tjen penge på den omvendte gave

Den omvendte gave, du giver, kan du sælge f.eks. på DBA. Det kan gøre det nemmere at få en aftale i hus om at skrive negative ønskelister til hinanden. Måske går det lige op med den positive ønskeliste.

Den omvendte gave til børn

Sandsynligvis fremmer det forestillingsevnen hos børn, hvis mængden af legetøj er begrænset. Det tyder flere forskningsstudier på. Hvis dine børn er klar til at modtage en negativ ønskeliste, vil det derfor sikkert gøre dem gladere for det, de har. Det kan være svært for børn at sige nej til legetøj.

Skriv en kommentar