Bagestålet ‘Tromle’

5.00 ud af 5
(10 kundeanmeldelser)

295,00 DKK Inkl. moms

Et rundt og klimavenligt bagestål til en god pris. Fødevaregodkendt og klart til brug.

Til at bage pizza, brød, pandekager, majstortillas, pita mv. Og til at stege fx. bløde løg, skaldyr, æg eller bacon. 

Klimavenligt og økonomisk. Det tager meget energi og tid at opvarme et tungt bagestål før bagning. Så medmindre du bager store brød giver et lille stål god mening. De runde stålplader er et biprodukt fra produktion af landbrugsmaskiner. Så når vi laver bagestålet, slipper vi for at skulle smelte metallet. I alt spares omkring 7 kg CO2 ved denne fremstilling, og vi kan lave bagestålet til en lav pris.

Effektivt. Uanset stålets vægt leder stål varmen 18 gange bedre end alm bagesten/pizzasten.

Sikkert at bruge. Godkendt til fødevarer og uden skarpe kanter eller tunge løft. 

Let at håndtere. Bagestålet ‘Tromle’ forholdsvis let at håndtere og have med. Derfor kan du nemt bruge det til både ovn, grill, gas og bålfad.

Bredde: 33,2 cm. Vægt: 3,33 kg. Tykkelse: 5 mm. 

Varenummer (SKU): GO1011 Kategorier: , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Bagestålet fra Genvirk – derfor bør du overveje det 

Det er håndterbart og derfor meget alsidigt. Til det meste er 3,3 kg nok, og uanset vægt er varmeoverførslen 18x højere end en pizzasten. Vores produktion er klimavenlig. Vi har forseglet stålet for dig, så det er klar til brug. Ønsker du et endnu tungere stål, er vores pris lav nok til, at det giver mening at købe to. Så kan du bruge dem sammen og hver for sig – det giver god mening, fordi stålet er meget alsidigt. Vi har slebet vores stål glat med sandpapir, derfor slipper maden let og det er nemt at rengøre. Se vores indlæg om vedligehold.

Bagestål fremfor sten

Grunden til, at du skal vælge bagestål fremfor sten, er, at stål overfører varmen 18 gange mere effektivt. Derfor bliver maden varmet hurtigere op, og med en god ovn kan en pizza bages på 5 minutter. Bagestålet optager også varme effektivt og er hurtigt klar til at bage eller stege igen. Sten knækker nemt og har en ujævn overflade, hvor der kan sidde madrester efter brug.

Vores bagestål er det grønne og effektive alternativ til pizzasten, bagesten og andre ellers udmærkede forbedringer af hverdagsmadlavningen.

Mange funktioner

Vores bagestål har vægt nok til gode resultater og er samtidig nemt at håndtere. Det giver flere muligheder, fordi du nemt kan flytte det rundt, også i varm tilstand med en papegøjetang, og du kan tage det med i rygsækken til bålaften. Det kan endda overføre varmen fra dit induktionskomfur til alle typer gryder og pander! Og når du ikke bruger stålet, giver det god mening at opbevare det i ovnen, fordi det øger ovnens varmekapacitet.

Grill, gas og bålfad. Bagning af fx. pizza, tortillas, pita, pandekager. Stegning af alt det, som ellers ellers falder gennem risten, fx bløde løg, rejer, hakkebøf, torskerogn mv. Ovn. Fx. pizza, pitabrød. Se indlæg om bagestål på bål.

Se test af ‘Tromle’ på bloggen Bagvrk.

Tidsløs og robust

Overfladen er mørk og naturligt patineret. Derfor ser den stadig fin ud, når den kommer i brug. Det er et ærligt materiale. Kommer der engang rust på, så kan du nemt slibe det væk og forsegle med olie igen. Bagestålets glatslebne overflade er nem at rengøre. Se vores indlæg om rengøring.

Lav klima- og miljøpåvirkning

Vores produktion giver en CO2-besparelse på cirka 7 kg pr. bagestål ifølge beregning fra COWI. Samarbejdet med maskinproducenten HE-VA er grunden til, at vi som en lille virksomhed uden stort produktionsapparat kan lave bagestålet på en klimavenlig måde og til en lav pris. Hvert bagestål er en afskæring fra produktionen af den tromle, der pakker jorden efter HE-VA’s populære jordløsner. Derfor er bagestålene lavet af ubrugt metal, som i øvrigt kommer direkte fra stålværket ved minen og aldrig har været smeltet om. Læs, hvad HE-VA skriver om samarbejdet med Genvirk.

Sådan gør vi 

Vi henter bagestålene fra HE-VA 100 ad gangen. I vores værksted fjerner vi skarpe kanter og sliber stålene helt glatte. Dernæst bruger vi et industrikøkken til at vaske stålene ved 90 grader. Hvert stål får et tyndt lag rapsolie, og de bliver bagt ti ad gangen ved 230 grader, så de ‘forsegles’ i olien.

Se en video med bagestålet i brug

Fødevaregodkendt

Vi har fået bagestålet analyseret af Eurofins. Fra analysen ved vi at bagestålet – som et minimum – er velegnet til fødevarer over pH 4,5 baseret på fedt, alkohol eller vand, i en varighed på to timer. Se analysen her.

Vi efterlever en erklæring ‘Decleration of compliance’ om, at vores kvalitetssikring overholder EU’s retningslinjer for produktion og håndtering af fødevarekontaktmaterialer. Genvirk er ikke under Smiley-ordningen for fødevarekontaktmaterialer, da vi stadig er under bagatelgrænsen. Har du spørgsmål, så kontakt os gerne.

CO2-besparelse

At lave bagestål af genbrug fra produktion af marktromler sparer CO2. Ved en CO2-ækvivalent på 2 kg pr. kg omsmeltet stål svarer ét bagestål til 3,33*2=6,66 kg CO2. Dertil kommer, at stålpladerne allerede er skåret ud, og derved spares den energi, det tager at skære stålpladerne ud. Udover den angivne energibesparelse vil der også forekomme andre besparelser såsom f.eks. markant reduceret transportbehov, mindre partikelforurening som følge af mindsket behov, mindre forbrug af knappe ressourcer (jernmalm) mv. De ekstra besparelser udlignes sandsynligvis af Genvirks videre forarbejdning. Derfor regner vi med, at besparelsen er på cirka 7 kg pr. bagestål.

COWIs ‘Task Force’ til industrisymbioser har hjulpet os med at beregne CO2-besparelsen ved produktion af bagestål af genbrug.

Se også

Bog om at bage med stål
Teknisk artikel om at bage med stål

Yderligere information

Vægt 3.7 kg
Størrelse 32.5 × 0.5 cm

10 anmeldelser af Bagestålet ‘Tromle’

  1. 5 ud af 5

    Andreas Poulsen

    Bagestålet fungerer virkeligt godt til udendørs madlavning. Spejlæg og bacon på den varme plade sætter prikken over shelterturen!

  2. 5 ud af 5

    Jens Bäckvall

    Jeg bruger primært bagestålet til at bage pizzaer og brød i en almindelig varmluftsovn. Når man varmer ovnen op til 250 grader i en halv times tid inden bagning, så stålet bliver meget varmt, og så bager pizzaer med varmluft og grill på, så bliver de bagt på 2-4 minutter og kvaliteten er som at få dem ud af en rigtig pizzaovn som jo har en meget højere grundtemperatur. Jeg vil varmt anbefale alle som vil bage gode pizzaer og gode luftige brød at købe dette bagestål til deres ovn. Det er en meget god og billig opgradering!

  3. 5 ud af 5

    Rane Kammer

    Et absolut must-have i køkkenet, hvis man er glad for at bage pizzaer, boller og andre lækre sager i ovnen. Jeg har ikke oplevet bedre sprød skorpe end ved brug af bagestålet.
    Det er let at bruge, vedligeholde og rengøre. Så der er ingen undskyldning for slatne pizzaskorper mere.
    Jeg er fan!!

  4. 5 ud af 5

    Lene Tranberg

    Jeg har testet ‘Tromle’ til pitabrød i ovnen og hjemmelavede tortillas på gaskomfuret. Det virker upåklageligt, og så er jeg vild med tanken om ‘genbrug’ og genanvendelsen helt ned til de små detaljer i emballagen.

  5. 5 ud af 5

    Nikoline Overgaard

    Dette er genialt! Jeg har brugt bagestålet i ovnen til surdejsbrød, kringle, pølsehorn, pizza mm. Det giver en perfekt brun og sprød bund hver gang. Desuden har jeg testet bagestålet over induktionskomfur, hvor jeg bagte pandekager, og det fungerer bare. En klar anbefaling herfra!
    Og så er det bare lidt sjovt og hyggeligt, med den indpakning, det kommer i 😉

  6. 5 ud af 5

    Signe Arnborg Didriksen

    Vi fik bagestålet i gave. Det er super nemt at anvende sammenlignet med en pizzasten. Vi bruger det hver gang vi bager brød og pizza og det bliver super lækkert og sprødt hurtigt. Og så er det jo en herligt, når man kan bruge jern som ellers skulle omsmeltes:)

  7. 5 ud af 5

    Mikkel S Petersen (verificeret ejer)

    Jeg har længe haft et bagestål i den tungere ende (8,5 kg) Det er lidt tungt at bikse rundt med.
    Jeg fandt ved et tilfælde model tromle og synes rigtig godt om genbrugstanken. Den mindre vægt har ikke haft betydning for min brug til pizzabagning. Det næste jeg skal prøve er pizza i alm varmluftovn med 2 bagestål – det ene i toppen af oven for at booste varmen ovenfra.

  8. 5 ud af 5

    Josephine Olivia

    Virkelig lækkert redskab fik for første gang kæmpe succes med mit surdejs brød og boller! Super pris god service kan kun anbefale 🙂

  9. 5 ud af 5

    Jan V.

    Vi har brugt bagestålet i spejdersammenhæng og bl.a. bagt pandekager på det. Det fungerer rigtigt godt og specielt varmefordelingen er bare super

  10. 5 ud af 5

    Tine Ellekjær Houborg (verificeret ejer)

    Vi har brugt vores GenVirk bagestål til at bage pizzaer til 25 spejdere.
    Det blev nogle meget lækre pizzaer, hvor bagepapiret Ikke klistrede fast til bagestålet, så det kan kun anbefales.
    Næste gang må vi prøve at lave pandekager.

Tilføj en anmeldelse af varen