Genvirk går igen

Dette indlæg handler om at jeg har taget nogle større beslutninger om virksomheden Genvirk, som jeg, Lasse Englyst, har drevet siden 2015. “Genvirk går igen” betyder at:

  • Genvirk ophører som virksomhed.
  • Produkter og vejledninger lever videre på nettet som “spøgelser” – f.eks. vejledningen til bagestål.

Genvirk ophører som virksomhed

Jeg har december 2020 besluttet at lukke Genvirk, netop som salget går forrygende. I Genvirk har jeg gentænkt spildmaterialer fra andre virksomheder, fremstillet og solgt dem på genvirk.dk

Det har fra begyndelsen været min hensigt at Genvirk skulle vokse og – i store mængder – skåne klima og miljø ved at gentænke spildmaterialer til nye produkter. Samtidig skulle fremstillingen af produkterne skabe arbejdspladser til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Det blev til mange gode produkter, en besparelse på omkring 5 tons CO2, og et godt fast arbejde til Lene, Genvirks dedikerede medarbejder i fleksjob. Det blev også til mange gode natur- og have oplevelser til asylansøgere i projektet Grønt Asyl.

Årsagerne til at har valgt at lukke Genvirk i sin nuværende form er at jeg er kommet frem til en bedre måde at opnå min hensigt med Genvirk. Men det kræver et nyt virksomhedsnavn, det skal ikke være lige nu, og det skal ikke være alene.

Genvirk går igen – genvirk.dk fortsætter

Jeg overtager genvirk.dk som privatperson. Det gør jeg for at tidligere kunder fortsat har adgang til produkt-vejledninger, for at andre kan bruge produktidéerne, og for at have muligheden for at dele gode grønne idéer i blogformat.

Produktvejledninger

Danmarks – måske hele verdens – grundigste vejledning i håndtering og vedligehold af bagestål finder du på Genvirks hjemmeside ved at klikke på genvirk.dk/tromle. Dér kan du også finde den fremover, og ved spørgsmål til vejledningerne vil jeg fortsat være tilgængelig. Bagestålene skulle jo gerne holde flere hundrede år:)

Produkterne fra “Genvirk 1.0”

Det er muligt at skabe produkter i god kvalitet ved at gentænke spildmaterialer. Det skete i Genvirk. De fleste af produkterne var for specielle til at en større produktion gav mening – men det var muligt. Jeg kalder dem for mine “svendestykker” i uddannelsen som Professionel Klodshans.

Produkterne bliver liggende på genvirk.dk

Blog med grønne idéer

Genvirk ophører med at sælge produkter, men der kommer fortsat grønne idéer på hjemmesiden. Særligt idéer til at løse behov uden at skaffe flere ting til huse.

Det kommer til at køre ukommercielt og sikkert også uregelmæssigt.

Du kan tilmelde det herunder.

Følg bloggen om kreativ minimalisme

Genvirk 2.0 ulmer

lene-pakker-bagestaal

Genvirk har været tre virksomheder i én – produktudvikling, fremstilling og butik. Men jeg har været alene i “maskinrummet”, selvom jeg har haft god hjælp. Det har været en lang vej for en nørdet opfindertype, som helt fra bunden har skullet lære at drive virksomhed. Derfor har vejen fra idé til kunder været for lang. Især fordi de spildmaterialer, som produkterne laves af, forandrer sig eller forsvinder. Bagestålet nåede først lige at slå igennem, da leveringen faldt i volumen. Det var altid en risiko, og genvirk 2.0 håndterer den risiko ved at samarbejde med forhandlere og større produktions-virksomheder, så der kan rykkes hurtigt på de gode produkter.

Fattig på kommerciel succes, men rig på erfaring, går jeg videre med tankerne – om ikke andet så for at vidensdele.

Genvirk 1.0 har prioriteret bæredygtighed helt ned i detaljen, som indpakningen af bagestål i genbrugspap fra avistrykkerier. Det tager jeg selvfølgelig med i 2.0 tankerne, hvis de bliver til noget.

Tak for deltagelsen

Tak til alle jer, der har bidraget med idéer, hjælp og interesse. Det har gjort en forskel for virksomheden og for mig nede i maskinrummet. Nu kravler jeg op af maskinrummet og gør status.

Med venlige hilsner fra
Lasse Englyst Olsen

2 kommentarer til “Genvirk går igen”

  1. Hej Lasse,

    Det er jeg ked af at høre. Vi var glade for at sælge dit produkt i den korte tid vi havde samarbejdet – og vi står klar igen en anden god gang også 🙂

    De bedste hilsner fra Kagegrisen

    Svar

Skriv en kommentar