Forsegling ved brug af bagestål

Forsegling ved brug af bagestål er den nemmeste måde at få en robust sliplet (non-stick) overflade på dit bagestål. Metoden gør et minimum af vedligehold til en del af din hverdag. Det vil hjælpe dig til hurtigt at få en vandskyende overflade, der er meget nem at gøre ren.

Sådan gør du

Læs vejledningen igennem, før du bruger metoden med de tre tin forneden.

Forsegling ved brug

  1. Påfør en lille smule olie før opvarmning.
  2. Fjern overskydende olie.
  3. Varm op og bag eller steg.

Kun en lille smule

Til forsegling ved brug skal du kun bruge ca. 1/16 teskefuld. Du kan fordele med fingre eller en fnugfri klud. En god forsegling består at mange helt tynde lag. Fjern evt. overskydende olie.

Valg af olie

Olie til forsegling kan f.eks. være raffineret rapsolie, solsikkeolie eller vindruekerneolie. Tør overskydende olie af med en fnugfri klud.

Brug et blødt underlag

Et blødt materiale som kork eller træ er et godt underlag, når du forsegler bagestålet. Undgå f.eks. at bruge den grove bagside af en tallerken, som har slibende egenskaber, der f.eks. kan bruges til at slibe en køkkenkniv.

Ikke en erstatning for stegefedt

Forsegling ved brug er ikke en erstatning for stegefedt og erstatter heller ikke den grundige forsegling, som det er en god idé at udføre 1-2 gange om året.

Forsegling ved brug kræver ren overflade

Hvis overfladen er fugtig eller beskidt, kan forseglingen ikke hæfte på overfladen. Det kan give problemer. Derfor er en ren, tør overflade en forudsætning for at kunne forsegle ved brug.

På hvilken side skal jeg forsegle?

Vi anbefaler at lave en hverdagsforsegling på begge sider. Det gør bagestålet mere robust i brug og sikrer et minimum af vedligehold. For at spare tid kan du evt. skifte mellem siderne.

Bag før du steger

Brød sætter sig mindre fast end f.eks. ost og æg. Bagning i ovn er derfor en fantastisk mulighed for at opbygge en god forsegling, som gør at maden slipper nemt og at dit bagestål bliver meget robust. Målet er en mørk, vandskyende, glad og blank overflade.

Forsegling ved brug – bagning og stegning

Uanset om du bager eller steger, kan du bruge metoden. Så længe bagestålet er rent før du forsegler.

Ingen sundhedsricisi

En overflade forseglet i olie er uden sundhedsrisici.

Skriv en kommentar