Rengøring af bagestål

Rengøring af bagestål er nemt, hvis du følger nogle enkle tommelfingerregler. Dette indlæg beskriver forskellige metoder.

God forsegling gør rengøring nem

Og god rengøring er en forudsætning for at opbygge en god forsegling. Des flere tynde lag forsegling, dit bagestål har, des lettere slipper maden. Overfladen skal ende med at blive glat, blank og mørk. Vent gerne med æg og ost, til du har opbygget et par lag. Læs mere om forsegling her.

Rengøring af bagestål

Behovet for rengøring af bagestål kan være meget forskelligt – her kommer først mine generelle råd og derpå forslag til forskellige “rengørings situationer”.

  • Brug varmt hanevand og stiv børste, f.eks grøntsagsbørste. (Lad aldrig stå i blød)
  • Du kan bruge skuresvamp – men pas på ikke at kradse i overfladen.
  • Undgå at bruge sæbe og metal til almindelig rengøring.
  • Fjern hurtigt al vand/fugt fra før opbevaring. Du kan med fordel tørre med eftervarme.
  • Opbevar tørt.

TIP: hvis du bruger meget varmt hanevand til rengøring af bagestål kan det tørre ved fordampning.

rengoering-af-bagestaal-broed1

Efter bagning. Børst løstsiddende materiale af med stiv børste – brug kun vand, hvis noget sidder fast.

rengoering-af-bagestaal-olie

Efter stegning i olie. Tør olien af og fjern resten ved at varmt hanevand på overfladen, evt. kombineret med børste. Varmt vand opløser olie.

rengoering-af-bagestaal-broed2

Fastsiddende brød mv.. Brug en skuresvamp med varmt vand. Hvis det er genstridigt, tilføj da mere varmt vand og skrub igen. Vent evt. lidt. så vandet kan trænge ind i den fastsiddende mad. Ved rengøring af bagestål er det dog vigtigt at det ikke må stå i blød.

Meget genstridige rester. Forsøg først med en hård plastkant, f.eks. et plastikkort eller en dejskærer, det burde kunne fjerne det (se evt. pandeskraber). Ellers skrab overfladen med nænsomt med en komfurskraber eller et hobbyknivblad.

Ellers… forsegl igen. Hvis mad sidder fast, så er det en god idé at forsegle igen. (Æg og ost sidder ekstra godt fast). En grundig rengøring inkl. stålsvamp er første trin i forseglingen, og du slår to fluer med ét smæk.

Er der rust på dit bagestål? Fortvivl ej – find hjælp her.

Har du spørgsmål til rengøring af bagestål, så kontakt os gerne!

Skriv en kommentar