Bagestål ‘Tromle’ af marktromle produktion

(7 kundeanmeldelser)

295,00 DKK Inkl. moms

Alsidigt bagestål. Fødevaregodkendt og klar til brug.

Varenummer (SKU): GO1011 Varekategori: Tags: , , ,

Produkt beskrivelse

Du har fundet et ‘lidt specielt’ bagestål

Hurtigt overblik. En håndterbar størrelse med vægt nok til gode resultater. Bredde: 33,2 cm. Vægt: 3,33 kg. Tykkelse: 5 mm. Fødevaregodkendt og klar til brug. Vores produktion giver CO2 besparelse på ca 7 kg pr bagestål. Overfører varmen 18x mere effektivt til mad end normale bagesten.

Vores samarbejde med maskinproducenten HE-VA er grunden til at vi som en lille virksomhed uden stort produktionsapperat kan lave bagestålet på en bæredygtig måde og til en lav pris. Hvert bagestål er en afskæring fra produktionen af den tromle, der pakker jorden efter HE-VA’s populære jordløsner. Derfor er bagestålene er lavet af ubrugt metal, som i øvrigt kommer direkte fra stålværket ved minen og har aldrig været smeltet om.

Læs, hvad HE-VA skriver om samarbejdet med Genvirk

Vi henter bagestålene fra HE-VA 100 ad gangen. I vores værksted fjerner vi skarpe kanter og sliber stålene helt glatte. Dernæst vaskes de ved 90 grader, bliver ‘forseglet’ med rapsolie som en støbejernspande, hvilket beskytter mod rust og giver en overflade, som maden let slipper.

Se her, hvordan vi fremstiller bagestål

Bagestål er køkken innovation

Flere og flere bruger mindst ét bagestål, da det har mange fordele. Varmeoverførslen af stål er målt til at være 18x mere effektiv end en almindelig bagesten. Derfor bliver maden varmet hurtigere op, og med en god ovn kan en pizza bages på 5 minutter. Bagestålet optager også varme effektivt og er hurtigt klar til at bage eller stege igen.

Læs beskrivelsen fra kokkene i Modernist Cousine, der fik idéen

Dertil er er stål langt mere robust end sten, som let knækker. De fleste sten har en ujævn overflade som er svær at rense, og derfor kan der sidde madrester efter brug. Derfor er bagestålets glatte overflade en fordel. Konklusionen må være, at det er aldrig for sent at “opfinde den dybe tallerken”…

Se test af ‘Tromle’ på bloggen Bagvrk

Du kan bruge bagestål til…

Grill, gas og bålfad. Bagning af fx. pizza, brød, majstortillas, pita, pandekager. Stegning af alt det, som ellers ellers falder gennem risten, fx bløde løg, rejer, hakkebøf, torskerogn mv.

Ovn. Fx. pizza, brød. Ovnen er desuden et oplagt sted til opbevaring af bagestålet, fordi det øger ovnens varmekapacitet.

Induktion konvertering. Med bagestål under kan du nu bruge induktion til de gryder og pander, som før ikke blev accepteret.

Se en video med bagestålet i brug

Det er nemt at flytte rundt med en papegøjetang. Bedste resultater opnås ved at bagestålet er godt varmt, før maden kommes på.

Fødevaregodkendelse

Vi har fået bagestålet analyseret af Eurofins. Fra analysen ved vi at bagestålet – som et minimum – er velegnet til fødevarer over pH 4,5 baseret på fedt, alkohol eller vand, i en varighed på to timer. Se analysen her.

Vi har udfyldt en erklæring ‘Decleration of compliance’ om at vores kvalitetssikring overholder EU’s retningslinier for produktion og håndtering af fødevarekontakt materialer. Genvirk er ikke under Smiley ordningen for fødevarekontaktmaterialer, da vi stadig er under bagatelgrænsen. Har du spørgsmål så kontakt os gerne.

Nemt at rengøre

Bruger man stålet til mange forskellige madvarer, er det rart at kunne rengøre og undgå at den første pandekage smager af bacon og bløde løg:) Her er komfurskraberen effektiv, og en rustfri stålsvamp også god. Du kan sagtens bruge sæbe, men det er vigtigt at give olie efter rengøring. Et tyndt lag olivenolie har den fordel, at det ikke bliver klæbrigt, men holder en glat overflade klar til brug næste gang.

CO2 besparelse

Ved en CO2 ækvivalent på 2 kg pr kg omsmeltet stål svarer ét bagestål til 3,33*2=6,66 kg CO2. Dertil kommer, at stålpladerne allerede er skåret ud og derved spares den energi, det tager at skære stålpladerne ud. Udover den angivne energibesparelse vil der også forekomme andre besparelser såsom f.eks. markant reduceret transportbehov, mindre partikelforurening som følge af mindsket behov, mindre forbrug af knappe ressourcer (jernmalm) mv. De ekstra besparelser udlignes sandsynligvis af Genvirk’s videre forarbejdning. Derfor regner vi med at besparelsen er på ca 7 kg pr bagestål.

COWI’s ‘Task Force’ til industrisymbioser har hjulpet os med at beregne CO2 besparelsen ved produktion af bagestål.

Se også

Bog om at bage med stål
Teknisk artikel om at bage med stål

 

Mere information

Vægt 3.4 kg
Størrelse 32.5 × 0.5 cm

7 anmeldelser af Bagestål ‘Tromle’ af marktromle produktion

  1. Andreas Poulsen

    Bagestålet fungerer virkeligt godt til udendørs madlavning. Spejlæg og bacon på den varme plade sætter prikken over shelterturen!

  2. Lasse Englyst (verificeret ejer)

    Jeg bruger bagestålet til pandekager over gasblus, især ved arrangementer, når der skal laves pandekager til mange. Bruger man t-pind / pandekagspreder, tager det under et minut pr pandekage.

  3. Jens Bäckvall

    Jeg bruger primært bagestålet til at bage pizzaer og brød i en almindelig varmluftsovn. Når man varmer ovnen op til 250 grader i en halv times tid inden bagning, så stålet bliver meget varmt, og så bager pizzaer med varmluft og grill på, så bliver de bagt på 2-4 minutter og kvaliteten er som at få dem ud af en rigtig pizzaovn som jo har en meget højere grundtemperatur. Jeg vil varmt anbefale alle som vil bage gode pizzaer og gode luftige brød at købe dette bagestål til deres ovn. Det er en meget god og billig opgradering!

  4. Rane Kammer

    Et absolut must-have i køkkenet, hvis man er glad for at bage pizzaer, boller og andre lækre sager i ovnen. Jeg har ikke oplevet bedre sprød skorpe end ved brug af bagestålet.
    Det er let at bruge, vedligeholde og rengøre. Så der er ingen undskyldning for slatne pizzaskorper mere.
    Jeg er fan!!

  5. Lene Tranberg

    Jeg har testet ‘Tromle’ til pitabrød i ovnen og hjemmelavede tortillas på gaskomfuret. Det virker upåklageligt, og så er jeg vild med tanken om ‘genbrug’ og genanvendelsen helt ned til de små detaljer i emballagen.

  6. Nikoline Overgaard

    Dette er genialt! Jeg har brugt bagestålet i ovnen til surdejsbrød, kringle, pølsehorn, pizza mm. Det giver en perfekt brun og sprød bund hver gang. Desuden har jeg testet bagestålet over induktionskomfur, hvor jeg bagte pandekager, og det fungerer bare. En klar anbefaling herfra!
    Og så er det bare lidt sjovt og hyggeligt, med den indpakning, det kommer i 😉

  7. Signe Arnborg Didriksen

    Vi fik bagestålet i gave. Det er super nemt at anvende sammenlignet med en pizzasten, som er alt for tung. Vi bruger det hver gang vi bager brød og pizza og det bliver super lækkert og sprødt hurtigt. Og så er det jo en herligt, når man kan bruge ting som ellers skulle kasseres 🙂

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *