Bagestålet ‘Tromle’

5.00 ud af 5
(12 kundeanmeldelser)

295,00 DKK Inkl. moms

Et rundt bagestål på 3.3 kg, som kan bage pizza på 5 minutter og give dit brød et varmeboost under hævning. Den håndterbare størrelse gør det også super til både grillfest og bålaften. Fødevaregodkendt. Klimavenlig produktion. Klart til brug.

Køb med fragt fra 39,- kr.

Bredde: 33,2 cm. Vægt: 3,33 kg. Tykkelse: 5 mm. 

Alsidigt: Nemt at bruge til ovn, grill, gas og bål – f.eks. med vores bålpløk stativ.

Effektivt. Bagestålet leder varmen 18 gange bedre end alm. bagesten/pizzasten og har 20x varmekapacitet.

Håndterbart: Et mindre bagestål er betydeligt lettere at rengøre og vedligeholde end de større bagestål.

Klimavenligt: De runde stål er afskæringer fra marktromle produktion. Derfor kan vi både sælge til lav pris og spare omkring 7 kg CO2 pr stk.

Varenummer (SKU): GO1011 Kategorier: , Tags: , , , , , , ,

Beskrivelse

Bagestål fra Genvirk – en god lille investering

Bagestålet fra Genvirk er mange produkter i ét. Med 3.3 kg stål får du det eftertragtede varmeboost til pizza, brød mv. i din bageovn. Men du kan også bruge det som f.eks. pandekagepande eller tortillapande over bål og gas. Eller som en stege/bageplade til grill. Og en pande over bål til f.eks. spejderlapper eller æg og bacon. ‘Tromle’ bagestålets håndterbare størrelse gør det nemt at have med og håndtere. Derfor opnår du let en perfekt bage- og stegeflade ligesom en velplejet støbejernspande. Læs anmeldelser – se også test af ‘Tromle’ på bloggen Bagvrk.

For give dig en god start har bagestålet som led i produktionen fået et lag varmehærdet sesamolie, så det er klar til bagning.

Vi hjælper dig godt i gang med vedligehold nogle simple, gode rutiner på denne side – hvor du kan finde svar på de fleste spørgsmål om brug.

Bålpløkker – et stativ til bagestål

Sammen med et smedelaug har vi udviklet et stativ med tre bålpløkker, som gør det nemt at bruge dit bagestål til bålpande eller bålplade. Bålet kan bygges op om bålpløkkerne som vist på billedet. Se mere her.

Tidsløst og robust

Overfladen på bagestålet består af varmehærdet madolie – ligesom en støbejernspande. Det er en ærlig, robust og fornybar metode. ‘Tromle’ bagestålet skal – som de andre bagestål på markedet – forsegles med olie en gang imellem. Det er nemt at gøre. Modsat teflon bliver bagestålet bedre, hver gang du bruger det rigtigt. Med tiden får du en mørk, vandskyende og meget robust stegeflade. Hvis du undlader vedligehold, kan der engang komme rust på, men så kan du genetablere bagestålet. Tænk på det som et potentielt arvestykke.

Nem håndtering øger værdien

Bagestålet ‘Tromle’s håndterbare størrelse gør det nemt at rengøre og nemt at vedligeholde overfladen. Det øger brugsværdien, muliggør flere anvendelser, giver længere levetid og mindre behov for vedligehold.

CO2-besparelse

Vores samarbejde med maskinproducenten HE-VA er grunden til, at vi som en lille virksomhed uden stort produktionsapparat kan lave bagestålet på en klimavenlig måde og til en lav pris. Hvert bagestål er en afskæring fra produktionen af den tromle, der pakker jorden efter HE-VA’s populære jordløsner. Derfor er bagestålene lavet af ubrugt metal, som kommer direkte fra stålværket ved minen og aldrig har været smeltet om.

Læs, hvad HE-VA skriver om samarbejdet med Genvirk

At lave bagestål af genbrug fra produktion af marktromler sparer CO2. Ved en CO2-ækvivalent på 2 kg pr. kg omsmeltet stål svarer ét bagestål til 3,33*2=6,66 kg CO2. Dertil kommer, at stålpladerne allerede er skåret ud, og derved spares der også energi. Udover den angivne energibesparelse vil der også forekomme andre besparelser såsom f.eks. reduceret transportbehov, mindre partikelforurening, mindre forbrug af knappe ressourcer (jernmalm) mv. De ekstra besparelser udlignes sandsynligvis af Genvirks forarbejdning. Derfor regner vi med, at besparelsen er på cirka 7 kg pr. bagestål.

COWIs ‘Task Force’ til industrisymbioser har hjulpet os med at beregne CO2-besparelsen ved produktion af bagestål af genbrug. Erhvervsstyrelsen medfinansierede vores fødevaregodkendelse.

Bagestål fremfor bagesten

Grunden til at vælge bagestål fremfor bagesten er, at stål overfører varmen 18 gange mere effektivt end en alm. bagesten eller pizzasten, og at varmekapaciteten er 20x højere. Derfor bliver maden varmet hurtigere op i længere tid, og derfor kan du f.eks. lave pizza på 5 minutter. Bagestål optager også varme effektivt og er derfor hurtigt klar til at bage eller stege igen. Sten knækker nemt og har en ujævn overflade, hvor der kan sidde madrester efter brug – men er dog er mere formstabil og kræver mindre vedligehold.

Sådan laver vi bagestål

Vi henter bagestålene fra HE-VA 100 ad gangen. I vores værksted fjerner vi skarpe kanter og sliber stålene for at undgå ujævnheder. Dernæst bruger vi et industrikøkken til at vaske stålene ved 90 grader. Når stålene er kølet af, får de et tyndt lag sesamolie, og bliver bagt ti ad gangen ved 230 grader, så de ‘forsegles’ i olien.

Fødevaregodkendt bagestål

Vi har fået bagestålet analyseret af Eurofins. Fra analysen ved vi at bagestålet – som et minimum – er velegnet til fødevarer over pH 4,5 baseret på fedt, alkohol eller vand, i en varighed på to timer. Se analysen her.

Vi efterlever en erklæring – ‘Decleration of compliance’ – om, at vores kvalitetssikring overholder EU’s retningslinjer for produktion og håndtering af fødevarekontaktmaterialer. Genvirk er ikke under Smiley-ordningen for fødevarekontaktmaterialer, da vi stadig er under bagatelgrænsen. Har du spørgsmål, så kontakt os gerne.

Se også

Bog om at bage med stål
Teknisk artikel om at bage med stål

Yderligere information

Vægt 3.7 kg
Størrelse 32.5 × 0.5 cm

12 anmeldelser af Bagestålet ‘Tromle’

  1. 5 ud af 5

    Andreas Poulsen

    Bagestålet fungerer virkeligt godt til udendørs madlavning. Spejlæg og bacon på den varme plade sætter prikken over shelterturen!

  2. 5 ud af 5

    Jens Bäckvall

    Jeg bruger primært bagestålet til at bage pizzaer og brød i en almindelig varmluftsovn. Når man varmer ovnen op til 250 grader i en halv times tid inden bagning, så stålet bliver meget varmt, og så bager pizzaer med varmluft og grill på, så bliver de bagt på 2-4 minutter og kvaliteten er som at få dem ud af en rigtig pizzaovn som jo har en meget højere grundtemperatur. Jeg vil varmt anbefale alle som vil bage gode pizzaer og gode luftige brød at købe dette bagestål til deres ovn. Det er en meget god og billig opgradering!

  3. 5 ud af 5

    Rane Kammer

    Et absolut must-have i køkkenet, hvis man er glad for at bage pizzaer, boller og andre lækre sager i ovnen. Jeg har ikke oplevet bedre sprød skorpe end ved brug af bagestålet.
    Det er let at bruge, vedligeholde og rengøre. Så der er ingen undskyldning for slatne pizzaskorper mere.
    Jeg er fan!!

  4. 5 ud af 5

    Lene Tranberg

    Jeg har testet ‘Tromle’ til pitabrød i ovnen og hjemmelavede tortillas på gaskomfuret. Det virker upåklageligt, og så er jeg vild med tanken om ‘genbrug’ og genanvendelsen helt ned til de små detaljer i emballagen.

  5. 5 ud af 5

    Nikoline Overgaard

    Dette er genialt! Jeg har brugt bagestålet i ovnen til surdejsbrød, kringle, pølsehorn, pizza mm. Det giver en perfekt brun og sprød bund hver gang. Desuden har jeg testet bagestålet over induktionskomfur, hvor jeg bagte pandekager, og det fungerer bare. En klar anbefaling herfra!
    Og så er det bare lidt sjovt og hyggeligt, med den indpakning, det kommer i 😉

  6. 5 ud af 5

    Signe Arnborg Didriksen

    Vi fik bagestålet i gave. Det er super nemt at anvende sammenlignet med en pizzasten. Vi bruger det hver gang vi bager brød og pizza og det bliver super lækkert og sprødt hurtigt. Og så er det jo en herligt, når man kan bruge jern som ellers skulle omsmeltes:)

  7. 5 ud af 5

    Mikkel S Petersen (verificeret ejer)

    Jeg har længe haft et bagestål i den tungere ende (8,5 kg) Det er lidt tungt at bikse rundt med.
    Jeg fandt ved et tilfælde model tromle og synes rigtig godt om genbrugstanken. Den mindre vægt har ikke haft betydning for min brug til pizzabagning. Det næste jeg skal prøve er pizza i alm varmluftovn med 2 bagestål – det ene i toppen af oven for at booste varmen ovenfra.

  8. 5 ud af 5

    Josephine Olivia

    Virkelig lækkert redskab fik for første gang kæmpe succes med mit surdejs brød og boller! Super pris god service kan kun anbefale 🙂

  9. 5 ud af 5

    Jan V.

    Vi har brugt bagestålet i spejdersammenhæng og bl.a. bagt pandekager på det. Det fungerer rigtigt godt og specielt varmefordelingen er bare super

  10. 5 ud af 5

    Tine Ellekjær Houborg (verificeret ejer)

    Vi har brugt vores GenVirk bagestål til at bage pizzaer til 25 spejdere.
    Det blev nogle meget lækre pizzaer, hvor bagepapiret Ikke klistrede fast til bagestålet, så det kan kun anbefales.
    Næste gang må vi prøve at lave pandekager.

  11. 5 ud af 5

    Pigespejderne i Grindsted

    Pigespejderne i Grindsted var så heldige at få et bagestål. Ved vores oprykning ved Grønsmutter der er blevet så store, at de skal op og være stor spejder fik vi lavet pizza over bål på bagestålet. Det er ellers ikke let at lave pizza over bål, de bliver som regel meget sorte bagpå, men ved dette bagestål, Ja så var pizzaerne bare så lækre. Dejlig smeltet ost og sprød skorpe. Alle pigerne kunne lide dem. Det er ikke sidste gang vi laver pizza over bål, og jeg tror også vi skal igang med at bage brød og meget andet på dette bagestål.

  12. KFUM Slangerup (verificeret ejer)

    Fantastisk til pizza og små brød på bål.

Tilføj en anmeldelse af varen

Du kunne også være interesseret i...