Bagestålet ‘Tromle’

5.00 ud af 5
(10 kundeanmeldelser)

295,00 DKK Inkl. moms

Et rundt og klimavenligt bagestål til en god pris. Fødevaregodkendt og klart til brug. Køb med fragt fra 39,- kr.

Til at bage pizza, brød, pandekager, majstortillas, pita mv. Og til at stege fx. bløde løg, skaldyr, æg eller bacon. 

Lige tilpas tungt: Med en vægt på 3,3 kg giver bagestålet den varmeoverførsel, en god hævning kræver.

Effektivt. Uanset stålets vægt leder stål varmen 18 gange bedre end alm bagesten/pizzasten og har 20x varmekapacitet.

Økonomisk: Ovnen varmer hurtigt op og bruger mindre energi.

Håndterbart: Det er nemmere at rengøre og vedligeholde et mindre bagestål.

Alsidigt: Et rundt håndterbart bagestål giver dig mulighed for at ovn, grill, gas og bål – f.eks. med vores bålpløk stativ.

Klimavenlig produktion: De runde stål er afskæringer fra marktromle produktion. Derfor kan vi både sælge til lav pris og spare omkring 7 kg CO2 pr stk.

Sikkert at bruge. Godkendt til fødevarer og uden skarpe kanter eller tunge løft. 

Bredde: 33,2 cm. Vægt: 3,33 kg. Tykkelse: 5 mm. 

Varenummer (SKU): GO1011 Kategorier: , Tags: , , , , , , ,

Beskrivelse

Bagestål fra Genvirk – en god lille investering

Bagestålet fra Genvirk er mere end et bagestål til at bage brød, pizza, pitabrød mv. i din ovn. Det er også en pandekagepande eller tortillapande over bål og gas, en stegeplade til grill, en pande over bål til f.eks. spejderlapper eller æg og bacon. ‘Tromle’ bagestålets håndterbare størrelse gør det nemt at have med og nemt at vedligeholde, så du let opnår en perfekt bage- og stegeflade ligesom en velplejet støbejernspande. Du kan justere vedligehold af bagestålet efter dit behov.

Vi sætter en ære i at du bliver glad for køb af dit bagestål. ‘Tromle’ bagestålet skal – som de andre bagestål på markedet – forsegles med olie. Det er nemt at gøre, og overfladen bliver – som en støbejernspande – blive endnu bedre og mere robust ved brug. Tænk på det som et potentielt arvestykke. Derfor er det vigtigt for os at give dig god vejledning i brug, vedligehold og hvordan du opnår en mørk, vandskyende og robust stegeflade. På genvirk.dk/tromle finder du alt, hvad der er godt at vide, når du har et bagestål – og har du spørgsmål så kontakt os gerne.

For at du får en god start har vi  har givet stålet den første forsegling, så det er klar til bagning.

I Genvirk producerer og sælger vi kun én slags bagestål. Hvis du er i tvivl om vores bagestål er det rette for dig, har vi i dette indlæg om valg af bagestål forsøgt at give klæde dig på til at lave det rigtige køb. 

Nem håndtering øger værdien

Bagestålet ‘Tromle’s håndterbare størrelse gør det nemt at rengøre og nemt at vedligeholde overfladen. Det øger brugsværdien, muliggør flere anvendelser, giver længere levetid og mindre behov for vedligehold.

Alsidigt bagestål

Det bagestål vi laver i Genvirk har vægt nok til gode resultater og er samtidig nemt at håndtere. Derfor kan du have det med på sheltertur, når du laver spejlæg over bål, grille skaldyr til frokost, lave pandekager på gasblus om eftermidagen, pizza om aftenen og til morgenbrød næste dag. Og når du ikke bruger stålet, giver det god mening at opbevare det i ovnen, fordi det øger ovnens varmekapacitet.

Grill, gas og bålfad. Bagning af fx. pizza, tortillas, pita, pandekager. Stegning af alt det, som ellers ellers falder gennem risten, fx bløde løg, rejer, hakkebøf, torskerogn mv. Ovn. Fx. pizza, pitabrød. Se indlæg om bagestål på bål.

Se test af ‘Tromle’ på bloggen Bagvrk.

Bålpløkker – et stativ til bagestål

Sammen med et smedelaug har vi udviklet et stativ med tre bålpløkker, som gør det nemt at bruge dit bagestål til bålpande eller bålplade. Bålet kan bygges op om bålpløkkerne som vist på billedet. Se mere her.

Tidsløst og robust

Overfladen er mørk og patineret af stålværkets opvarmning og Genvirks hærdende forsegling. Med tiden bliver den mere skinnende, glat og mørk, hver gang du giver den et tyndt lag olie. Det er et ærligt og robust materiale med rust som den eneste fjende. Modsat teflon bliver bagestålet bedre, hver gang du bruger det rigtigt. Kommer der engang rust på, så kan du genetablere bagestålet.

CO2-besparelse

Vores samarbejde med maskinproducenten HE-VA er grunden til, at vi som en lille virksomhed uden stort produktionsapparat kan lave bagestålet på en klimavenlig måde og til en lav pris. Hvert bagestål er en afskæring fra produktionen af den tromle, der pakker jorden efter HE-VA’s populære jordløsner. Derfor er bagestålene lavet af ubrugt metal, som kommer direkte fra stålværket ved minen og aldrig har været smeltet om.

Læs, hvad HE-VA skriver om samarbejdet med Genvirk

At lave bagestål af genbrug fra produktion af marktromler sparer CO2. Ved en CO2-ækvivalent på 2 kg pr. kg omsmeltet stål svarer ét bagestål til 3,33*2=6,66 kg CO2. Dertil kommer, at stålpladerne allerede er skåret ud, og derved spares der også energi. Udover den angivne energibesparelse vil der også forekomme andre besparelser såsom f.eks. reduceret transportbehov, mindre partikelforurening, mindre forbrug af knappe ressourcer (jernmalm) mv. De ekstra besparelser udlignes sandsynligvis af Genvirks forarbejdning. Derfor regner vi med, at besparelsen er på cirka 7 kg pr. bagestål.

COWIs ‘Task Force’ til industrisymbioser har hjulpet os med at beregne CO2-besparelsen ved produktion af bagestål af genbrug. Erhvervsstyrelsen medfinansierede vores fødevaregodkendelse.

Bagestål fremfor bagesten

Grunden til at vælge bagestål fremfor bagesten er, at stål overfører varmen 18 gange mere effektivt end en alm. bagesten eller pizzasten, og at varmekapaciteten er 20x højere. Derfor bliver maden varmet hurtigere op i længere tid, og derfor kan du f.eks. lave pizza på 5 minutter. Bagestål optager også varme effektivt og er derfor hurtigt klar til at bage eller stege igen. Sten knækker nemt og har en ujævn overflade, hvor der kan sidde madrester efter brug – men er dog er mere formstabil og kræver mindre vedligehold.

Sådan laver vi bagestål

Vi henter bagestålene fra HE-VA 100 ad gangen. I vores værksted fjerner vi skarpe kanter og sliber stålene for at undgå ujævnheder. Dernæst bruger vi et industrikøkken til at vaske stålene ved 90 grader. Når stålene er kølet af, får de et tyndt lag sesamolie, og bliver bagt ti ad gangen ved 230 grader, så de ‘forsegles’ i olien.

Fødevaregodkendt bagestål

Vi har fået bagestålet analyseret af Eurofins. Fra analysen ved vi at bagestålet – som et minimum – er velegnet til fødevarer over pH 4,5 baseret på fedt, alkohol eller vand, i en varighed på to timer. Se analysen her.

Vi efterlever en erklæring – ‘Decleration of compliance’ – om, at vores kvalitetssikring overholder EU’s retningslinjer for produktion og håndtering af fødevarekontaktmaterialer. Genvirk er ikke under Smiley-ordningen for fødevarekontaktmaterialer, da vi stadig er under bagatelgrænsen. Har du spørgsmål, så kontakt os gerne.

Se også

Bog om at bage med stål
Teknisk artikel om at bage med stål

Yderligere information

Vægt 3.7 kg
Størrelse 32.5 × 0.5 cm

10 anmeldelser af Bagestålet ‘Tromle’

 1. 5 ud af 5

  Andreas Poulsen

  Bagestålet fungerer virkeligt godt til udendørs madlavning. Spejlæg og bacon på den varme plade sætter prikken over shelterturen!

 2. 5 ud af 5

  Jens Bäckvall

  Jeg bruger primært bagestålet til at bage pizzaer og brød i en almindelig varmluftsovn. Når man varmer ovnen op til 250 grader i en halv times tid inden bagning, så stålet bliver meget varmt, og så bager pizzaer med varmluft og grill på, så bliver de bagt på 2-4 minutter og kvaliteten er som at få dem ud af en rigtig pizzaovn som jo har en meget højere grundtemperatur. Jeg vil varmt anbefale alle som vil bage gode pizzaer og gode luftige brød at købe dette bagestål til deres ovn. Det er en meget god og billig opgradering!

 3. 5 ud af 5

  Rane Kammer

  Et absolut must-have i køkkenet, hvis man er glad for at bage pizzaer, boller og andre lækre sager i ovnen. Jeg har ikke oplevet bedre sprød skorpe end ved brug af bagestålet.
  Det er let at bruge, vedligeholde og rengøre. Så der er ingen undskyldning for slatne pizzaskorper mere.
  Jeg er fan!!

 4. 5 ud af 5

  Lene Tranberg

  Jeg har testet ‘Tromle’ til pitabrød i ovnen og hjemmelavede tortillas på gaskomfuret. Det virker upåklageligt, og så er jeg vild med tanken om ‘genbrug’ og genanvendelsen helt ned til de små detaljer i emballagen.

 5. 5 ud af 5

  Nikoline Overgaard

  Dette er genialt! Jeg har brugt bagestålet i ovnen til surdejsbrød, kringle, pølsehorn, pizza mm. Det giver en perfekt brun og sprød bund hver gang. Desuden har jeg testet bagestålet over induktionskomfur, hvor jeg bagte pandekager, og det fungerer bare. En klar anbefaling herfra!
  Og så er det bare lidt sjovt og hyggeligt, med den indpakning, det kommer i 😉

 6. 5 ud af 5

  Signe Arnborg Didriksen

  Vi fik bagestålet i gave. Det er super nemt at anvende sammenlignet med en pizzasten. Vi bruger det hver gang vi bager brød og pizza og det bliver super lækkert og sprødt hurtigt. Og så er det jo en herligt, når man kan bruge jern som ellers skulle omsmeltes:)

 7. 5 ud af 5

  Mikkel S Petersen (verificeret ejer)

  Jeg har længe haft et bagestål i den tungere ende (8,5 kg) Det er lidt tungt at bikse rundt med.
  Jeg fandt ved et tilfælde model tromle og synes rigtig godt om genbrugstanken. Den mindre vægt har ikke haft betydning for min brug til pizzabagning. Det næste jeg skal prøve er pizza i alm varmluftovn med 2 bagestål – det ene i toppen af oven for at booste varmen ovenfra.

 8. 5 ud af 5

  Josephine Olivia

  Virkelig lækkert redskab fik for første gang kæmpe succes med mit surdejs brød og boller! Super pris god service kan kun anbefale 🙂

 9. 5 ud af 5

  Jan V.

  Vi har brugt bagestålet i spejdersammenhæng og bl.a. bagt pandekager på det. Det fungerer rigtigt godt og specielt varmefordelingen er bare super

 10. 5 ud af 5

  Tine Ellekjær Houborg (verificeret ejer)

  Vi har brugt vores GenVirk bagestål til at bage pizzaer til 25 spejdere.
  Det blev nogle meget lækre pizzaer, hvor bagepapiret Ikke klistrede fast til bagestålet, så det kan kun anbefales.
  Næste gang må vi prøve at lave pandekager.

Tilføj en anmeldelse af varen